Zo kies je een betrouwbare installateur voor je zonnepanelen

Wil je zonnepanelen installeren? Kies dan zorgvuldig je installateur uit. Steeds meer installateurs gaan kopje onder en helaas circuleren er ook oplichters op de markt. Maar hoe kies je dan een betrouwbare installateur voor je zonnepanelen? Met deze tips ben je er zeker van dat je spaarcenten goed terechtkomen.

Stabiliteit: de sleutel tot vertrouwen

Begin bij het begin: bestaat de installateur echt? Tijdens de hoogdagen voor zonnepanelen schoten installateurs als paddenstoelen uit de grond. Dit trok helaas ook veel 'cowboys' aan, kleine zelfstandigen of ondernemingen die regels aan hun laars lappen, te veel geld vragen of afspraken niet nakomen.

Ga te rade op Companyweb om na te gaan of de partner geregistreerd staat en een ondernemingsnummer heeft. Via de Kruispuntbank van Ondernemingen kan je de financiële stabiliteit van een bedrijf controleren. Het spreekt voor zich dat een grote schuldenberg en lage solvabiliteit rode vlaggen zijn.

Energy Protect installateur plaatst zonnepanelen op dak

Ervaring: het goud van de zonnepanelenbranche

Ga voor een partner die al jaren actief is in de zonnepanelenbranche. Jarenlange ervaring en een indrukwekkend portfolio zijn signalen van standvastigheid en betrouwbaarheid. Deze partners blijven overeind, ook als de vraag naar zonnepanelen tijdelijk daalt. Zo ben je verzekerd van blijvende service, ook na de installatie.

Energy Protect team

Certificeringen: keurmerk van kwaliteit

Een officiële certificering is nog steeds het grootste bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid. Het RESCert-certificaat van de Vlaamse Overheid garandeert dat zonnepanelen volgens de hoogste standaarden worden geïnstalleerd. Dit "certificaat van bekwaamheid" haal je enkel na een intensieve opleiding en examen.

Met een RESCert installateur zoals Energy Protect ben je er zeker van dat je zonnepanelen volgens de regels van de kunst geplaatst worden.

gecertificeerd installateur Energy Protect geeft advies aan klant

Website: het digitale visitekaartje

Een snelle blik op de website van je potentiële partner kan veel onthullen. Zijn er duidelijke contactgegevens? Zijn er service- en privacyvoorwaarden beschikbaar? Vind je transparante uitleg over de diensten terug? Het zijn slechts enkele voorbeelden van basisinformatie die op de website van elke betrouwbare partner zouden moeten staan.

Ook de aanwezigheid van eigen beeldmateriaal en blogs is vaak een extra indicatie van de stevige marktpositie van de installateur.

gsm met website van Energy Protect

Transparantie: vermijd addertjes

Een betrouwbare energiepartner is duidelijk en transparant over de kosten. Let op een duidelijke verantwoording van het totaalbedrag, zoals de panelen, montagemateriaal en omvormer. Krijg je één vaste prijs zonder uitsplitsing? Grote kans dat je te veel betaalt. Controleer ook of de offerte alles omvat, zoals installatie.

logo Energy Protect met geld

Kwaliteit: goedkoop is duurkoop

De kwaliteit van de zonnepanelen zelf zegt veel over de installateur. Kies voor Tier 1-panelen, die voldoen aan alle kwaliteitscriteria en een hoge duurzaamheid en rendement garanderen. Laat je niet verleiden door goedkopere alternatieven, maar investeer in kwaliteitsvolle zonnepanelen die jarenlang maximaal renderen.

Tier 1 zonnepanelen op dak

Energy Protect, jouw betrouwbare installateur voor zonnepanelen

Energy Protect, al meer dan 20 jaar jouw betrouwbare RESC-ert installateur voor zonnepanelen en andere energieoplossingen. Onze in-house energie-experts komen gratis bij je langs voor vrijblijvend advies en een offerte op maat. Vraag nu je gratis plaatsbezoek aan!