Dit is de prijs van je zonnepanelen

Zonnepanelen blijven ons sterkste wapen tegen de onvoorspelbare energiemarkt, strengere energienormen en klimaatdoelen. Door de toenemende elektrificatie en dalende prijzen zijn ze nu zelfs interessanter dan ooit. Benieuwd hoeveel een zonnepaneleninstallatie jou zou kosten? Ontdek hieronder de prijs van je zonnepanelen.

Impact van de markt op de prijs van je zonnepanelen

Dit jaar betaal je tot een kwart minder voor je zonnepanelen dan vorig jaar. Door de afschaffing van de subsidies en de stabielere energieprijzen zijn we nu eenmaal minder gehaast om zonnepanelen te kopen. En dat terwijl er nog een overaanbod aan zonnepanelen is na de energiecrisis. Deze mismatch tussen vraag en aanbod zorgt ervoor dat zonnepanelen goedkoper zijn dan ooit.

Maar wacht niet te lang: met de verwachte toename van het energieverbruik in de komende jaren zullen de elektriciteitsprijzen alleen maar stijgen. Wie nog twijfelt, grijpt dus best nú z’n kans!

expert installeert zonnepanelen op dak

Andere factoren die de prijs van je zonnepanelen bepalen

Naast de marktsituatie spelen ook je eigen gezinssituatie, woning en verbruikspatroon een cruciale rol in de totale kostprijs. Zo zal een gezin van zes meer zonnepanelen nodig hebben dan een alleenstaande. Net zoals een ruime villa gebaat is bij een grotere installatie dan een compact rijhuis. Door de groeiende elektrificatie is er ook simpelweg meer nood aan stroom. Overweeg je een laadpaal of warmtepomp? Dan zal je extra zonnepanelen moeten voorzien om dit verbruik op te vangen. 

Tijdens een gratis plaatsbezoek werkt een expert een prijsvoorstel op maat van jouw gezin uit.

Simuleer de prijs van je zonnepanelen

Zonnepanelenexpert Energy Protect ontwikkelde een simulator waarmee je snel en eenvoudig de kostprijs van je toekomstige installatie kan berekenen. Kies voor een korte of uitgebreide vragenlijst, beantwoord enkele vragen over je woning en huishouden, en klaar! In één oogopslag krijg je niet alleen een idee van de kostprijs, maar ook van de rendementen en opbrengsten van een zonnepaneleninstallatie voor jouw woning.